Västerås Destilleri släpper färdigblandad Gimlet

Scrolla

Precis som ni kunde höra i Ginpoddens avsnitt 69, när jag intervjuade Salar Azizi, så vann Västerås Destilleri en offertförfrågan från Systembolaget. De efterfrågade en färdig drink på flaska, nämligen en klassisk variant av Gimlet. I konkurrens med 36 andra inskickade produkter lyckades Västerås Gimlet utses till den bästa och därmed vinnaren av upphandlingen. På ett år innebär det 32 000 flaskor och en bred lansering i Systembolagets 172 butiker runt om i landet.

Foto: Västerås Destilleri

Vad är en Gimlet?

Gimlet är en drink som görs på gin, lime & socker. Här är till exempel David Kringlunds recept:

  • 5 cl gin
  • 3 cl limejuice
  • 2 cl sockerlag

Först skakar du alla ingredienser kallt med is. Sendan silar du drycken genom en finmaskig sil ned i ett kylt coupette-glas. Garnera med en limeklyfta. Klart för njutning!

”Detta är inte bara extremt stort för oss som destilleri, det är även vad vi ser som ett steg i rätt riktning för färdiga drinkar, det behövs inte några artificiella smaker för att produkten ska vara bra och hållbar. Västerås Gimlet baseras på vår prisvinnande Dry Gin. Vi skalar och pressar limen själva för hand, vi kokar sockerlaget själva, och allt detta gör vi för att få ut en så smakrik produkt som möjligt, en produkt vi stolt kan ställa oss bakom”.

Emmelie Fallberg

Fakta om Västerås Gimlet

Västerås Gimlet

Kryddig, fruktig, söt, syrlig smak med tydlig karaktär av lime, inslag av enbär och örter.
Släpps 1/6 med artikelnummer 550.
500 ml och 20 % för 228 kr.

”Västerås Gimlet är mycket mer än bara en färdig drink på flaska. Hela idén med denna produkt är att den ska kunna användas till mer än att bara serveras som den är. Med Västerås Gimlet som bas kan du göra 10-12 olika drinkar, eller varianter på drinkar, ta till exempel 5 cl Gimlet i ett glas och toppa med bubbel så har du en variant på French 75, eller tillsätt kolsyrat vatten så får du en twist på Tom Collins”.

Salar Azizi

FÖRTYDLIGANDE

Jag har inget samarbete med Systembolaget och vill poängtera att beställning, köp och utlämning sker från/av/hos Systembolaget. Smakbeskrivning och bilder kommer från Systembolaget. Funderar du över dina alkoholvanor? Kolla in IQ!

Stötta mitt arbete!

Jag driver Ginpodden som ett hobbyprojekt och skriver alla artiklar helt ideellt. Gillar du vad jag gör får du gärna stötta mitt arbete med en gåva så att jag kan pröjsa för domäner och webbhotell. Oavsett, tack för att du läser och lyssnar. Du stöttar enklast via Swish eller PayPal.

TACK ❤️