Alla event och mässor med gin 2023

Scrolla

I takt med att gin blir mer och mer populärt ökar även sannolikheten för att du ska få åtnjuta din favoritalkohol på någon av landets alla dryckesmässor. De mässor som historiskt sett bara varit tillägnade vin, whiskey eller öl, har nu förvandlats till stora hybridmässor med flera olika sorters sprit. Det har dessutom blommat upp renodlade festivaler som bara erbjuder gin. Uppdaterad 17/5 2023.

Drinkmässan 2023

19-21 maj i Göteborg. Den första i sitt slag. Här hittar du mängder av utställare (20+ gin), 100-tals olika drinkar, alla spritsorter och vem vill missa en Masterclass med David Kringlund och Emil Åreng? Lyssna gärna på Ginpodden när jag intervjuar Drinkmässan. Jag ska dit nu på lördag. Säg hej!

Skedvi Bröd Gin- och Matfestival

26-27 maj i Stora Skedvi. Ett spännande nytillskott som jag främst känner till tack vare Tevsjös Jonas Larsson. Nu kommer det en kombinerad gin- och matfestival i slutet på månaden med bland annat 5 destillerier och en ginbar. Klart intressant för framtiden.

Stockholm Gin Fest 2023

10 juni i Stockholm. Den första renodlade ginfestivalen i Sverige hade premiär redan 2019. Här hittar du nära 30 utställare med gin från hela världen. Allt ryms i i K-märkt Garnisonen. Tyvärr så lyckas jag inte synka in ett besök i min kalender i år heller, men jag vill absolut dit i framtiden och se bredden.

Gin & Tonic Festival Sweden

30 juni – 1 juli i Dylta Bruk. En hel festival i fantastiska miljöer. Jag var där förra året och i mina ögon var Gin & Tonic Festival Swedens första år riktigt bra så peppen är stor nu. Läs gärna mitt reportage från festivalen förra året. I år dyker jag upp på lördagen och ser fram emot att träffa 30-talet utställare.

Skövde Öl & Gin Festival

29-30 september i Skövde. Tyvärr hittar jag ingen information om årets utställare. Vet du? Hojta!

Öl & Spritmässan

6-7 oktober i Stockholm. En ny dryckesupplevelse med inspiration från hela världen. Hittills har de listat ett 15-tal utställare som ställer ut med gin. Den här mässan är jag pepp på, vi får se om jag dyker upp. Väldigt centralt och bra för att få många besökare (Stockholm Waterfront Congress Centre).

Har jag missat någon mässa med gin?

Hör gärna av dig via formuläret nedan eller direkt till ginpodden@gmail.com ✉️

Stötta mitt arbete!

Jag driver Ginpodden som ett hobbyprojekt och skriver alla artiklar helt ideellt. Gillar du vad jag gör får du gärna stötta mitt arbete med en gåva så att jag kan pröjsa för domäner och webbhotell. Oavsett, tack för att du läser och lyssnar. Du stöttar enklast via Swish eller PayPal.

TACK ❤️