Vildkatten släpps lös

Scrolla

Idag får en mycket limiterad gin se dagens ljus! Endast 50 exemplar släpps av VILDKATT BY SWEDEN. Bakom släppet står Steven Kautzky Andersson och Catherine Engelbrekt för BrandStar Alliance samt vattenexpert, tillika kemist och Master Blender Solveig Sommarström. Tevsjö Destilleri är producent.

I pressmeddelandet säger Steven:

”Vår strävan har varit att skapa en gin på högsta nivå, fylld med karaktär och elegans. En fortsättning av vår internationellt uppmärksammade och prisbelönta GIN-trilogi Enastående, Stjärnklar och Supermåne. Ambitionen har varit att kunna erbjuda en extraordinär dryckesupplevelse, i linje med den verksamhet som vi inom BrandStar Alliance bedriver. Inspirerade av naturens vildkatt har vi valt att gå vår egen väg, med nyfikenhet och handlingskraft åstadkomma något som ska upplevas rejält och högkvalitativt.” 

Steven Kautzky Andersson, grundare och dryckesentusiast. 

VILDKATT har enligt pressmeddelandet vilat i två kolade fat, ett bourbonfat och ett svenskt ekfat. Därefter väntar man i fyra månader innan de tappas upp och blandas för att få fram både den vackra färgen och den balanserade karaktären med inslag av blåbär, rönnbär, angelikarot, blodrot och en lättare vaniljton. En lagrad gin där kryddigheten från alla botanicals träder fram. 

För samlare och finsmakare

”Med Vildkatt by Sweden fortsätter vi vår strävan att skapa en av världens finaste serier gin som till fördel ska avnjutas rena för att komma till sin fulla rätt. VILDKATT BY SWEDEN är ett nytt spännande inslag för oss, som vi hoppas ska tilltala såväl dryckesentusiaster som livsnjutare, men även samlare och finsmakare. Vid denna utgåva har vi haft ett fint samarbete med dryckesexperten Michel Jamais som har säkerställt balansen av de två olika fatkaraktärerna.”

Catherine Engelbrekt, delägare och produktutvecklare.

Solveig Sommarström, vatten- och aromaexpert tillika kemist och master blender, som har varit med och utvecklat samtliga av BrandStar Alliances recept, berättar följande om VILDKATT:

”Det finns en tilltalande friskhet som kommer från lagringen på svenskt ekfat kombinerat med ett bourbonfat som tillför drycken en något dovare klang. Den har angenäm doft och smak som på ett fint sätt lyfter fram ekens fatkaraktär. Fin fruktighet och kryddighet som går igenom på ett utmärkt sätt. Ett urval spännande växtingredienser som ger tydliga associationer till Sveriges rena och vackra natur.”

Beställ på Systembolaget

500ml, 45%, 1499kr. Beställningsnummer 56764.

Stötta mitt arbete!

Jag driver Ginpodden som ett hobbyprojekt och skriver alla artiklar helt ideellt. Gillar du vad jag gör får du gärna stötta mitt arbete med en gåva så att jag kan pröjsa för domäner och webbhotell. Oavsett, tack för att du läser och lyssnar. Du stöttar enklast via Swish eller PayPal.

TACK ❤️

FÖRTYDLIGANDE

Jag har inget samarbete med Systembolaget och vill poängtera att beställning, köp och utlämning sker från/av/hos Systembolaget. Smakbeskrivning och bilder kommer från Systembolaget. Funderar du över dina alkoholvanor? Kolla in IQ!