Lydén Distillery släpper gin tillsammans med Mathin Lundgren

Scrolla

I nya serien ”Collaboratory” (collaboration + laboratory) samarbetar det småländska hantverksdestilleriet Lydén Distillery tillsammans med barmästaren Mathin Lundgren och släpper en rabarberinfuserad gin vid namn Rabarbaro. Det är en frisk gin med framför allt enbär, citrus och färska örter som avslutas tydligt med rabarber. Som gjord för cocktails enligt pressmeddelandet.

Emil Lydén berättar att deras nya serie sprit är tänkt att tas fram just tillsammans med andra för att skapa något unikt och först ut blev Mathin, känd från barer som Kåken och Teatergrillen och genom återkommande besök i Nyhetsmorgon. Han har även släppt boken Barmästarens Manual.

Rabarbaro Gimlet 

5 cl Lydén Rabarbaro 
3 cl färskpressad limejuice
2 cl sockerlag (mät upp lika volymdelar kokande vatten och strösocker och rör om tills dess att sockret löst upp sig)

  • Mät upp ingredienserna i en shaker. 
  • Fyll shakern med is och skaka tills shakern är kall. 
  • Sila upp drinken i ett cocktailglas, servera och njut ansvarsfullt

Fakta om Lydén Distillery Rabarbaro

Lydén Distillery Rabarbaro

Enbär, citrus och färska örter som sedan avslutas med en tydlig friskhet från rabarber.
Släpps 28/8 med artikelnummer 57094.
500 ml och 40 % för 379 kr.

Om Lydén Distillery

Lydén Distillery – Smålands första gindestilleri. Grundades 2019 av Roger & Emil Lydén, far & son med en dröm om att skapa en gin med smak av Småländsk skog. Allt som produceras på Lydén Distillery görs helt för hand och med väl utvalda ekologiska råvaror. Flaskorna fylls, korkar, etiketter sätts på för hand och alla flaskor har sitt unika batch- & flasknummer. Hantverket gör varje batch och flaska unik. Utsedd till Världens Bästa London Dry Gin 2021 & Världens Bästa Fatlagrade Gin 2022 i World Gin Awards.