Hernö Botanical Flavoured Gin fejkar inte

Scrolla

Idag är ingen vanlig dag för idag lanseras Hernö Gins första ej limiterade släpp sedan 2020. Då hette produkten Hernö Pink BTL Gin och idag heter nyheten Hernö Botanical Flavoured Gin. Vi har fått oss ett gäng teasers i Hernö Gins sociala medier, med budskap som ”No Fake”, ”No Fiction” och ”No Buzz”.

I ett tidigt pressmeddelande nämndes det att dagens släpp skulle vara den ”fristående uppföljaren till Hernö Pink BTL Gin” och att detta är vår renaste och grönaste produkt någonsin”. Samtidigt bjöd Hernö Gin in till en lanseringskväll med kraftigt begränsat antal platser på Hernö Gin Bar och möjligheten att förhandsboka ett mat- och cocktailpaket helt baserat på deras nya Hernö Botanical Flavoured Gin.

Inget nonsens, bara gin

I pressmeddelandet skriver Hernö Gin: ”Inget fejk. Inga sagor. Inget buzz. Bara gin. Hernö Botanical Flavoured Gin syftar till att tränga igenom bruset av alla så kallade buzzwords i dagens marknadsföring av gin med ett budskap: Skippa allt nonsens och fokusera på att göra bra gin. Med detta sagt lanserar Hernö Gin i dag en produkt skapad på endast två kryddor: Enbär och koriander”. Alltså två av ginvärldens mest traditionella smaksättare.

Vad smakar Hernö Botanical Flavoured Gin?

Enligt den europeiska spritförordningen är gin en spritdryck som har tongivande smaksättning av enbär och utöver detta får andra smaker användas i skapandet av gin. Jon Hillgren beskriver det som att ”vi använder åtta kryddor och örter i vår Hernö Dry Gin vars recept också ligger till grund till flera av våra övriga produkter. Vi ville se var vi landade om vi använde så få kryddor som det bara går i syfte att visa att det går att tränga igenom bruset av buzzwords med kunskap och hantverk som talar för sig själv”.

Hernö Botanical Flavoured Gin ger en smak där enbär och korianderfrön i kombination ger en smakprofil med bibehållen Hernö Gin-karaktär. Vi snackar tongivande enbär, en blommig kryddighet samt lakritstoner med viss sötma.

Blanda Cocktails som Linus Morgan

Hernö Gin Bars Linus Morgan har tagit fram fyra cocktails och recepten hittar du här nedanför. Hernö Botanical Flavoured Gin fungerar enligt Hernö Gin själva i alla typer av klassiska gincocktails och naturligtvis även i en GT. Eftersom det är en så avskalad Dry Gin, passar det bra att exempelvis addera mer än vanligt av sin favorit-zest.

Hays Collins

50 ml Hernö Botanical Flavoured Gin
25 ml färskpressad citron
20 ml sockerlag
5 ml absinth
10 ml sodavatten

Skaka alla ingredienser förutom sodavatten. Sila upp i ett highballglas fyllt med is. Toppa med sodavatten. Garnera med en citronzest.

Tuxedo

50 ml Hernö Botanical
Flavoured Gin
15 ml Cocchi Americano
5 ml maraschinolikör
2 stänk orange bitters
1 nypa salt

Rör med is. Sila upp i ett väl kylt cocktailglas. Garnera med en citronzest.

Mercy, Mercy

40 ml Hernö Botanical Flavoured Gin
15 ml Aperol
15 ml Lillet Blanc

Rör med is. Sila upp i ett välkylt cocktailglas. Garnera med en apelsinzest.

No Buzzword Martini

60 ml Hernö Botanical Flavoured Gin
15 ml Mancino Secco vermouth
5 ml absinth
2 stänk orange bitters
1 nypa salt

Rör alla ingredienser med is. Sila upp i ett välkylt cocktailglas. Garnera med en grapefruktzest.

Fakta om Hernö Botanical Flavoured Gin

Hernö Botanical Flavoured Gin

DOFT: Kraftfulla enbär med blommig kryddighet från korianderfrön.
SMAK: Kraftfull, rund smak av enbär, följt av varm kryddighet med lakritstoner och viss sötma.
AVSLUT: Långt, torrt och balanserat avslut med enbär och korianderfrö som dröjer sig kvar.
Släpps idag 30/8 med artikelnummer 58877.
500 ml och 47 % för 367 kr.

Om Hernö Gin

Hernö Gin är världens ledande producent av hantverksmässigt framställt gin. Stolta pionjärer som startade Sveriges första gindestilleri 2011. Allt började med en passion för den ädla spritdrycken med dominerande smak av enbär och drömmen om att skapa gin. En resa som tog Hernö Gins grundare Jon Hillgren till platser och gindestillerier världen över i sitt sökande efter kunskap och ginspiration. Till sist bosatte han sig i den lilla byn Dala nära Härnösand i Höga Kusten, Sverige.

Hernö Gin skapar världens mest prisbelönta gin med naturliga och ekologiska örter och kryddor i de handslagna kopparpannorna Kierstin, Marit och Yvonne. Måna om hantverket, transparens i alla led och med fokus på kvalitet, har Hernö Gin siktet inställt på att föra premiumginkulturen in i allas vardagsrum.