Lejonet & Björnen lanserar GT-glass

Scrolla

Vi kan lugnt konstatera att gin fortsätter att vara trendigt och nu är det dags för Gin & Tonic-glassen – en riktigt glassig nyhet signerad Lejonet & Björnen.

Limited Edition

Det är i nya segment Limited Edition som Lejonet & Björnens filosofi – om att skapa smaker som är oväntade, spännande och djärva – kan blomma ut. Lika viktigt är valet av rätt samarbetspartners och den här gången skapas glassen tillsammans med Lydén Distillery och Ekobryggeriet.

”Med Limited Edition vågar vi tänka helt nytt, ta ut svängarna och gå utanför vår comfort zone. Vi kommer att samarbeta med andra svenska varumärken och hitta spännande och oväntade smaker. Resultatet ska vara oväntat, djärvt och försvinnande gott”

Anders Lejonbjörn, Glassmästare Lejonet & Björnen.

Jag snackar en del med glassmästaren Anders Lejonbjörn och hans passion är förutom glass svensk hantverksgin. Så när Anders berättade om planerna var det kanske inte någon chock direkt 😀

Lydén Distillery och Ekobryggeriet

Lydén Distillery är ett småskaligt och prisvinnande destilleri i de småländska skogarna som på kort tid hunnit bli mångas favorit. Idag har de fyra ginprodukter i sitt sortiment; Dry gin, Pink gin, Navy gin och Cask gin. Jag har intervjuat grundarna Emil och Roger Lydén i andra avsnittet av Ginpodden:

Spotify
Acast
Apple Podcaster

Ekobryggeriet är förmodligen Sveriges största tillverkare av ekologisk premiumtonic och har en hel arsenal med varianter i sin portfölj. Jag hoppas kunna erbjuda en intervju med grundarna i Ginpodden inom kort.

Så smakar glassen

Gin & Tonic-glassen har enligt pressmeddelandet ”en tydlig ginsmak med en härlig enbärston som bär sig väl i glassen. Den kompletteras med granskottstonic som förhöjer och förlänger smakerna i glassen samt lyfts ytterligare med hela lingon som legat i gin och som ger glassen både karaktär och struktur”.

”Gin & Tonic glass är sommarens lika självklara som spännande kula glass på maten för de djärva”

Katarina Mild, VD & Ägare Lejonet & Björnen.

Här kan du köpa Gin & Tonic-glassen

Från v.16 så distribueras glassen och du kan beställa hem den till din lokala ICA via deras centrallager. Jag har hört av mig till ICA här i Karlstad och hoppas på att den kommer in i lager inom kort 😎 EDIT: Anders Lejonbjörn meddelar att ICA Supermarket Fanfaren får in glassen i början av vecka 17.

Submit a comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.