En espresso att dö för

Scrolla

Jag fyllde 40 år i somras. Det blev ingen snabb bil eller motorcykel och ärligt så kände jag inte av någon riktig ålderskris heller. Däremot ville jag kunna njuta lite extra av livet trots dessa galna tider så jag önskade mig en espressomaskin. Men allt började egentligen med en resa till Gotland där jag hittade en espresso att dö för.

Av en slump.

Det var något grafiskt utmanande som omedelbart fångade min uppmärksamhet den där dagen på LEVA Kungsladors stenugnsbageri. Knalliga färger och kaxig typografi tog för sig bredvid saftiga morotskakor och nygräddade bullar. Givetvis började jag nyfiket ställa frågor och personalen berättade om Lykke kaffegårdar och jag beställde både en espresso och en cappuccino.

BAM BAM.

Vilken smak. På förpackningen står det att bönorna ska smaka ”mjölkchoklad, kanderade nötter, kola och mogna röda bär” och det stämmer verkligen. BAM BAM som espresson heter är mitt nya lördagsgodis. Inte för att den är söt som godis utan för att jag inte kan få nog av den. Det som är spännande med BAM BAM är att Lykke kaffegårdar byter bönorna med årstiderna. Just nu innehåller paketet kaffe från Espirito Santo i Brasilien och Agua de Nievas i Peru.

Foto: Lykke Kaffegårdar

Jag skulle vilja tipsa om BAM BAM till alla som är på jakt efter en perfekt espresso. Det finns säkert miljarder med alternativ, men för mig är den här bönan en superhit.

Vi lever i en tid av pandemi och behöver jobba mycket hemifrån.

Då kan vi väl ändå passa på att njuta lite också?

1 Comments

  1. Idag fick jag ett härligt paket från Lykke Kaffegårdar innehållandes 2st paket BAM BAM. Fint förpackat tillsammans med en handskriven lapp där det stod ”Tack Joacim! Du är som solen i november (ovanlig och fin)!

Submit a comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.