Välkommen på gin-festival i sommar

Scrolla

Den 1-2 juli börjar Gin & Tonic Festival i Dylta Bruk och av en händelse sammanfaller det med min egen start på semestern. Den nya festivalen lockar utställare från när och fjärran där både svenska och internationella destillerier uppmärksammas. Här får du den kompletta guiden till sommarens måste!

Veronica Lindroos har lång erfarenhet av dryck och som ägare av maltmagnus.se har hon arbetat med råvaror och utrustning för ölbryggning sedan 2009. Hennes privata intresse för gin fick henne att mitt under brinnande pandemi starta eventbolaget Hagen Events för att kunna skapa festivalen och på så vis bidra till att lyfta alla fantastiska tillverkare av hantverksdrycker.

”Det var hög tid att skapa en festival där vi lyfter fram särskilt de svenska tillverkarna av gin och tonic. Deras hantverk och premiumprodukter förtjänar att hyllas i en motsvarande vacker och kreativ miljö.”

Veronica Lindroos, Festivalgeneral Gin & Tonic Festival
Områdeskartan (öppna som PDF).
Dylta Bruk.

Dylta Bruk

Platsen vi kommer att besöka omtalades redan år 1558 som Kronans tillhörighet. Kort därefter hittade man något gulaktigt unikt i gråberget sydost om byn Dylta, det var svavel och därmed föddes svavelbruket. Svavel var precis som järn superviktigt på den tiden och framför allt för krutframställning. Länge var bruket Sveriges enda svavelbruk. Sen dess har både vitrol och rödfärg tillverkats på ägorna.

I dag är Dylta bruk ett modernt företag med huvudinriktning på skogsbruk, fiskodling, jakt och fastighetsförvaltning. Festivalmiljön är både anrik och vacker.

En plats för alla

På festivalen kommer du att få träffa tillverkare vars produkter säkerligen redan står hemma i din barhylla, men även upptäcka många nya som du vill njuta av. Det kommer finnas allt från cocktails, GT:s, möjligheten att testa rent samt oväntade smakkombinationer. Dessutom finns flera matutsällare på plats så det kommer finnas något nytt att testa för alla som vill. Under #gintonicfestivalsweden kommer festivalen att leva vidare både före, under och efter.

Alla utställare

Föreläsningar

Ingår i entrén i mån av plats.

  • Norrtelje Brenneri – 20 år av destillat
  • Navy Gin med Lars Renbjer
  • Tonictails med Hans-Olov Öberg

Masterclasses

Förköp för att delta.

  • Brandstar Alliance
  • Stockholms Bränneri – Cocktails på burk
  • Ògin Distillery

Intervju i Ginpodden

Nästa års festival är redan bokad till 30/6 – 1/7 2023, så boka in det i kalendern redan nu.

Jag kommer att vara på plats alla dagar i sommar. Ses vi?

Stötta mitt arbete!

Jag driver Ginpodden som ett hobbyprojekt och skriver alla artiklar helt ideellt. Gillar du vad jag gör får du gärna stötta mitt arbete med en gåva så att jag kan pröjsa för domäner och webbhotell. Oavsett, tack för att du läser och lyssnar. Du stöttar enklast via Swish eller PayPal.

TACK ❤️