Sundays Gin har en fantastisk grafisk profil

Scrolla

Jag har ju helt snöat in på svensk gin, både vad gäller mitt privata intresse, men även eftersom det är det enda som jag fokuserar på i Ginpodden. DOCK ska sägas att det ju finns otroligt mycket mer att hämta ute i världen och då framför allt vad gäller det visuella intrycket.

Foto: Wiltshire Creative

Utan att hänga ut något särskilt destilleri så är min bild att man ofta fokuserar stenhårt på att skapa själva drycken, men inte ger lika mycket kärlek till att bygga varumärket eller den visuella framtoningen. Oavsett om det är på Systembolaget eller i ett socialt flöde så sticker designade flaskor ut. Självklart är inte allt guld som glimmar, det är inte det jag säger utan mer att man borde måna om att vilja skapa en berättelse och ett varför med sitt varumärke.

”Destillerier borde ge mer kärlek till sin grafiska identitet”

Jag älskar förpackningsdesign och följer bland annat Pentawards slaviskt. De lyfte nyligen Sundays Gin som ett av de bästa exemplen från 2022 (bakom designen står Wiltshire Creative) och jag kan bara hålla med. En kul tillämpning av en klassisk geometrisk design a´la Bauhaus. Håll till godo och lämna gärna en kommentar om vad du tycker är bra design på gin.

Om du vill bli inspirerad så rekommenderar jag dig att surfa in och kolla deras drinkar (exempelvis en Rosmary Sour med Ruby Red Grapefruit Gin.

Stötta mitt arbete!

Jag driver Ginpodden som ett hobbyprojekt och skriver alla artiklar helt ideellt. Gillar du vad jag gör får du gärna stötta mitt arbete med en gåva så att jag kan pröjsa för domäner och webbhotell. Oavsett, tack för att du läser och lyssnar. Du stöttar enklast via Swish eller PayPal.

TACK ❤️