Hernö Gin instiftar Svenska GT-dagen

Scrolla

Äntligen ser den officiella svenska Gin & Tonic-dagen dagens ljus! Den 20 april kan du utan förvirring fira. Att det blev just den dagen är kanske inte så konstigt med tanke på att det symboliserar dagen då Jon Hillgren för 10 år sedan förvandlade drömmen om ett eget gindestilleri till verklighet.

Nedan är saxat från dagens pressmeddelande från Hernö Gin.

”Det finns sedan tidigare flera Gin & Tonic-dagar som firas världen över, men vi saknar en svensk temadag för detta. Vi vill samla branschen och landets ginentusiaster kring en gemensam nationell dag och hoppas att många ansluter och är med oss”

Jon Hillgren, vd och grundare av Hernö gin

Jon poängterar att temadagen är oberoende av vilket gin man gillar och att det är en möjlighet att samla entusiaster runt intresset för Gin och Tonic. Som ett led i detta skapar Hernö Gin den öppna Facebookgruppen ”Svenska Gin & Tonic-dagen” där medlemmarna kan utbyta tankar, recept, tips och kunskap.

Jon hoppas att fler svenska ginproducenter vill vara med så att det blir en bredd i gemenskapen. Förhoppningen är att temadagen på lång sikt ska bli lika förankrad som de redan existerande internationella temadagarna.

– ”Sverige har många fina producenter av hantverksmässigt framställd gin och det tycker vi är värt att fira, säger Jon.”

Undertecknad tycker att det idag finns så många (för många?) nationella och internationella dagar där man firar gin så det är svårt att hålla koll på alla och framför allt att göra rätt. Nu blir det betydligt enklare och samtidigt ett smart drag av Hernö Gin att rida på boomen och instifta den svenska varianten på sin egen årsdag. Om jag är med i gruppen? Första inlägget givetvis 😀

Skärmdump från Facebook.