Hernö Gin Bar öppnar på Södermalm

Scrolla

Nu är det officiellt var Hernö Gin kommer att öppna sin Gin Bar i centrala Stockholm. Platsen är Hornsgatan 1 och ligger enligt Google Maps 18 minuters promenad från Stockholms Bränneri och Folkungagatan 136A. Boende på Söder får sig en rejäl vardagslyx med två så grymma varumärken runt hörnet.

– Det blir drygt tvåhundra kvadratmeter Hernö Gin-känsla i fantastiskt fina lokaler, som gjorda för oss och de upplevelser vi vill kunna servera våra gäster, säger Jon Hillgren, vd och grundare av Hernö Gin i ett pressmeddelande.

Foto: Hernö Gin

Det var i samband med Hernö Gins nyemission den 3/12 2020 som destilleriet presenterade framtidsplanerna och nu är de alltså ett steg närmare att förverkligas. Intresset för nyemissionen var mycket stort och det inbringade kapitalet lägger grundplåten för etableringen i Stockholm. I ett tidigare pressmeddelande beskrivs det som ”en satsning med avsikten att nå besökare från hela världen samt skapa rum för framtida anställda som kommer jobba för ökad export med Stockholm som bas”.

Det blir drygt två hundra kvadratmeter Hernö Gin-känsla i fantastiskt fina lokaler som gjorda för oss och de upplevelser vi vill kunna servera våra gäster.

Jon Hillgren, vd och grundare av hernö gin

I år fyller och firar Hernö Gin 10 år efter att ha startat redan 2011 som Sveriges första gindestilleri. Satsningen på Hernö Gin Bar mitt i centrala Stockholm blir ett fint inslag under jubileumsåret. Så Hornsgatan 1, vad är det för ställe? Enligt pressmeddelandet är fastigheten som kommer inrymma Hernö Gin Bar från 1913 och ritad av Ivar Tengbom. Ett år tidigare hade Ivar vunnit en arkitekttävling för att rita Stockholms Enskilda Banks huvudkontor vid Kungsträdgården och Hornsgatan 1 var det påkostade Södermalmskontoret i röd granit och mörkrött tegel med ett torn som reser sig över stadsdelen.

I entréplan erbjuds en cocktailbar samt en kombinerad bar och provningslokal en trappa ned där förbokade sällskap kommer kunna lära sig mer om gin i allmänhet och Hernö Gin i synnerhet.

Foto: Hernö Gin

”Här kommer vi att kunna komma närmare konsumenter som inte har möjlighet att besöka vårt destilleri utanför Härnösand i Höga Kusten. Vi öppnar upp för att möta besökare från när och fjärran som vill kunna uppleva Hernö Gin på bästa sätt i Sveriges huvudstad.”

Jon hillgren
Foto: Hernö Gin

I samband med att Hernö Gin har gjort klart med lokal söker de nu en F&B Manager som kommer att ansvara för driften av Hernö Gin Bar med cocktailbar, restaurang och tillhörande provningsverksamhet. I jobbannonsen står det:

I rollen som F&B Manager kommer du att ansvara för driften av Hernö Gin Bar med cocktailbar, restaurang och tillhörande provningsverksamhet. Du kommer att ha budget- och resultatansvar samt självständigt leda det team av medarbetare som du själv tillsätter. Tillsammans blir ni våra ambassadörer i Sveriges huvudstad och vi ser dig i huvudrollen. Det är hos dig som mötet sker. Du är vår öppna famn. Du är vår varumärkesbärare personifierad och säkerställer att våra gäster får en minnesvärd upplevelse i sann Hernö Gin-anda.

Du kommer vara med i uppstarten och får möjlighet att påverka såväl utbud som upplevelsen i våra lokaler. I rollen kommer du att ha ett mycket nära samarbete med företagets ledning i Härnösand. Vid events tillsammans med kunder och återförsäljare kommer du ibland att arbeta på plats vid destilleriet i naturskön omgivning. Utbildning av dig och ditt team kommer även den att ske här.

Låter det som något för dig? Sök här.