GinGin släpper fatlagrad och limiterad Dry Gin

Scrolla

Nykomlingarna GinGin Distillery släppte sin första produkt, en Dry GinGin i början av december och nu är det redan dags för deras nästa släpp. Jag snackade lite med destilleriets Johan Gran som berättade lite mer.

”Vår nya Barrel-aged Dry GinGin är skapad med vår Dry GinGin som bas och den har vi sedan låtit ligga på ett bourbon barleywine fat. En lagring med doft och smak av fatkaraktär, men där jag plockat fatet i lagom tid för att inte tappa bort grundsmaken av vår Dry GinGin.”

Johan Gran

Grundsmaken är enbär, färska örter, citronskal och svartpeppar (enligt Systembolaget).

Allt startade efter en ölkväll tillsammans med ölchefen Gustaf Ahlin på det lokala ölbryggeriet This Is How. Där och då föddes tanken att Johan skulle ta över ett fat från deras nyligen tappade barleywine. Till årets upplaga lyckades GInGin Distillery tappa upp 300 flaskor som alla kommer att släppas i serien med batch 2022, flaska 1-300. Produkten kommer att bli årligen återkommande och i ny tappning på ett nytt fat från bryggeriet som ligger på andra sidan av Piteå.

De snygga flaskornas etiketter följer inte den traditionella typen utan istället står det:

Mood: Up to no good

Tastes like: This Is How barrels, beery nights and new friends

Style: Barrel-aged dry GinGin

GinGin Barrel-aged dry GinGin släpps måndag 6/2 2023 och kommer att säljas på Systembolaget i Piteå och i Luleå (Storheden) samt är beställningsbar över hela landet via webben. 500ml, 41,5%, 659kr och artikelnummer 38787.

FÖRTYDLIGANDE

Jag har inget samarbete med Systembolaget och vill poängtera att beställning, köp och utlämning sker från/av/hos Systembolaget. Smakbeskrivning och bilder kommer från Systembolaget. Funderar du över dina alkoholvanor? Kolla in IQ!

Stötta mitt arbete!

Jag driver Ginpodden som ett hobbyprojekt och skriver alla artiklar helt ideellt. Gillar du vad jag gör får du gärna stötta mitt arbete så att jag kan fortsätta skapa bra innehåll för dig som läser eller lyssnar.

Du gör det enklast via Swish eller PayPal.

TACK ❤️

Författare:

Joacim Lundin

Nördig projektledare, copywriter och ginfluencer

avatar

Skapare av världens första podd om svensk gin (nominerad till Årets Podd 2021 och 2022). Skapare av prisvinnande plattformen Instaview som lyfte fotografer och influencers med målet att inspirera till ett kreativt uttryck.