Frantzén och Hernö Gin i världens bästa samarbete

Scrolla

Idag släpptes nyheten om att en av världens bästa restauranger och ett av världens mest prisbelönta gindestillerier samarbetar. Som svensk är det lätt att tänka att det gäller något fjärran land, men icke. Det är faktiskt stjärnkocken Björn Frantzén och svenska ginpionjären Jon Hillgren som berättar om lanseringen av sitt kommande produktsamarbete den 5 mars.

Både Björn och Jon har satt Sverige på världskartan inom kategorierna mat och dryck. Björn Frantzén är med sina två trestjärniga restauranger unik både internationellt och på hemmaplan där Restaurang Frantzén är den första och hittills enda restaurangen i Sverige som belönats med tre stjärnor i legendariska Guide Michelin. Jon Hillgren grundade Sveriges första gindestilleri 2011 och idag är Hernö Gin ledande på hemmamarknaden och positionerade som världens mest prisbelönta gindestilleri.

Hernö Gin har gjort en rad samarbeten genom åren, men detta blir enligt pressmeddelandet det största sedan start och det första som kommer ha ett helt eget gemensamt koncept.

I pressmeddelandet skriver de också ”vilken den första dryckesprodukten signerad Frantzén och Hernö”, vilket skulle kunna tolkas som att det redan finns tankar på fler i framtiden.

Spännande och självklart kommer jag att hålla er uppdaterade.