Enligt Reuters är det sedan tidigare klart att både Sony och Panasonic är intresserade av att förvärva delar av Olympus. Detta efter att det uppdagats att börsvärden till ofantliga 1,7 billion dollars under många år felaktigt bokförts hos Olympus. Även om de flesta av oss tänker på kameror när det gäller Olympus så är det inte traditionella konsumentkameror som är den största inkomstkällan utan sjukvårdsutrustning. Det är inte heller kameradivisionen som Samsung är intresserad av utan istället Olympus expertis inom sjukvårdsutrustning, ett område som Samsung vill bli större på.

Olympus försöker få fler tillverkare att ansluta sig till Micro Four Thirds förutom dem själva och Panasonic. Det går trögt och vad gäller Fujifilm så berättar Theo Georghiades, Senior Business Manager på Fujifilm UK, för ePhotozine, varför Fujifilm går sin egen väg:

Fujifilm are a photographic company with a lot of history in Fujinon optics, using our own lens mount and sensor allows us to be in total control of the system and final image quality.

Fujifilms X-Pro 1 ser onekligen intressant ut.