Download PDF

PEN_E-P5_EW-M1718_black_black__Product_132_v2
PEN_E-P5_EZ-M1442IIR_black_black__Product_000

Idag lanserar Olympus sin senaste kompakta systemkamera, Olympus PEN E-P5. Nedan följer pressmeddelandet:

Olympus har under årtionden tillhört världens absolut främsta tillverkare av kompakta systemkameror och optik som toppar internationella tester. Med PEN revolutionerades marknaden för systemkameror på sextiotalet och det föddes en helt ny kameraklass 2009. Systemstandarden Micro Four Thirds är idag störst på marknaden och växer stadigt, i juni kommer 45 mm 1:1.8, 17 mm 1.1.8 och 75 mm 1:1:8 även att finnas i svart.

Nya E-P5 är den bästa PEN-kamera som någonsin tillverkats. Fylld med ny teknik och en design som lyfter skönheten i PEN. Ett verkligt samlarobjekt som börjar levereras i juni. Kamerahus i prisläget 9 000 kronor och hus med 14-42 mm objektiv från 10 000 kronor.

Kraftfull elegans i fickformat

Byggkvaliteten, kamerahuset är helt byggt i metall, finishen och de dolda skruvarna. Designen som mer än tidigare inspirerats av sextiotalets kultkamera. Nya PEN E-P5 känns som en klassiker direkt och intrycket av kvalitet förstärks ytterligare av bildprestandan.

Kameran bygger på samma tekniska plattform som testvinnaren OM-D. Bildsensorn är en 16 megapixel TruePic VI Live MOS och som i test efter test slagit sensorer i APS-C klassen som sitter i många av dagens DSLR-kameror. Olympus har vidareutvecklat och finslipat tekniken ytterligare. E-P5 har marknadens snabbaste mekaniska slutare (1/8000-dels sekund) i en kompakt systemkamera. Perfekt när du vill frysa verkligt snabba motiv eller skapa skön oskärpa i ljusstarka situationer.

Integrera systemkameran med din smartphone

Olympus har gjort sig kända för snabb autofokus och E-P5 är inget undantag. En riktigt snabbreagerande AF, 9 bilder per sekund och ett minimum av slutarfördröjning ger dig en kamera som är perfekt för krävande fotografering. Gillar du makro kan du dessutom fokusera på extremt små objekt som exempelvis ett pollenkorn tack vare en extra liten AF-punkt.

I vissa fotosituationer kan det vara svårt att hålla kameran i handen därför kan du nu styra den direkt från din smartphone. E-P5 har inbyggt wifi som låter dig koppla ihop kameran med en IOS eller Android smartphone. Du ser bilden på telefonen i samma ögonblick som den visas på kamerans display. I realtid kan du justera fokus och ta bilden direkt från telefonen. Självporträtt och fjärrstyrd bildtagning får en ny dimension. Dessutom blir det enklare och snabbare att dela med sig av bilder direkt till vänners smartphones och sociala media.

Bekväm i handen och logisk

Du som aktivt arbetar med kameran och alltid vill vara beredd kommer att gilla E-P5 lite extra. Med 2 x 2 Dial Control som består av två rattar och en spak, kan du intuitivt arbeta manuellt med kameran utan att ta ögonen från motivet. Den främre och bakre ratten kan ges två olika funktioner med hjälp av spaken. I första läget styr den främre ratten bländare och den bakre slutartiden. I läge två styr du ISO och vitbalans, alternativt andra funktioner som du bestämmer.

Nya PEN E-P5 bjuder även på marknadens bästa bildstabilisator, en 5-axlig mekanisk stabilisering av bildsensorn som minimerar risken för rörelseoskärpa när du fotograferar och filmar. Tiltbar elektronisk sökare (VF-4) med 2.360.000 bildpunkter som automatiskt aktiveras när du sätter ögat till den finns som tillbehör.

Olympus PEN E-P5

– Kamerahus i metall utan synliga skruvar (synliga skruvar finns bara på kamerans undersida)

– Bästa bildkvalitet någonsin i en PEN-kamera

– Första kompakta systemkameran med mekanisk slutare som klarar 1/8000-dels sekund

– Inbyggt wifi med integration som låter dig fjärrstyra kameran via smartphone (IOS och Android)

– FAST AF med Super Spot AF som låter dig fokusera på mycket små objekt och Touch Shutter AF

– 2 x 2 Dial Control för intuitiv och snabb manuell fotografering

– 5-axlig mekanisk stabilisering av bildsensor med IS Auto

– Fotoalbumfunktion direkt i kameran (Photo Story) och 12 Art Filter

– Focus Peaking vid manuell fokus som highlightar de delar i bilden som är i fokus

– 9-bilder/s seriebildtagning

* Motsvarande 35 mm-format.

Läs ännu mer om E-P5 här.