Download PDF

Ärligt.

Det här är lätt den bästa svenska trailer jag sett i år och en av de bästa trailers jag sett under hela 2013 (På 5 dagar har trailern visats på YouTube 4 miljoner gånger).

Kung Fury med en story som får vilken manusförfattare som helst avundsjuk (eller vad sägs om en Kung-Fu polis i 80-talets Miami som reser tillbaka i tiden för att döda Adolf Hitler).

Kung Fury med specialeffekter som gör effektteamen i Hollywood gråhåriga (eller vad sägs om att nästan alla scener filmats mot EN green screen i ETT kontor i UMEÅ).

Skaparen, David Sandberg, sa upp sig från sitt jobb och satsade 5000 egna dollar för att förverkliga sin dröm men nu behöver han ytterligare pengatillskott för att kunna färdigställa alla specialeffekter. Det finns redan 30 filmade minuter som ges ut gratis ifall målet på 200 000 folkfinansierade dollar uppnås.

Det tog 2 dagar.

Idag klockan 23.58 den 30:e december 2013 har Kung Fury dragit in 361 176 dollar.

Hade jag haft pengarna hade jag satsat för att få vara en större del av projektet men det har jag tyvärr inte. Ett litet bidrag av 20 dollar blev min finansiering. För det får jag en kopia av soundtracket, manuset samt en digital nedladdning i Full-HD. Det är en bra deal.

Lyckas Kung Furys Kickstarter dra in en miljon dollar blir det i stället en långfilm av projektet. Den Oscarsnominerade producenten Mathias Fjellström (för kortfilmen Istället för abrakadabra) kommer då att kontakta potentiella distributörer och manuset kommer att skrivas om för att passa långfilmsformatet.

Satsa pengar på filmen här (det har redan 10 000 personer innan dig valt att göra).

Klicka gärna på någon av delningsknapparna nedan och hjälp till att skapa svensk filmmagi.

Läs mer hos The Verge.
Läs mer hos The Independent.
Läs alla kommentarer på Reddit.
Läs mer hos SVT här.
Läs Crowdfund Insider.