Saxat från pressmeddelandet:

Nikon COOLPIX P330 höjer samtidigt ribban för avancerade kompaktkameror med ett ljusstarkt f/1,8 NIKKOR-objektiv med 5× optisk zoom, en stor bakbelyst CMOS-sensor (1/1,7 tum) med 12 megapixlars upplösning och avancerad optisk vibrationsreducering. Dessutom filmar den i Full HD-kvalitet, har möjlighet att ta RAW-filer (NRW) samt har Wi-Fi-kompatibilitet.

COOLPIX P330 är den perfekta kameran för fotografer som vill ha hög prestanda i ett kompakt format. Den har ett ljusstarkt NIKKOR-objektiv med 5× optisk zoom (24–120 mm), största bländare på f/1,8 vid vidvinkel, HRI-glas och bländaröppning med sju lameller för naturlig bakgrundsoskärpa. Dessutom har den ett ND-filter (Natural Density) för bättre exponeringskontroll under ljusa fotograferingsförhållanden.

P330 har en känslig, bakbelyst, 1/1,7-tums CMOS-sensor med 12 megapixlars upplösning ger fina resultat i svåra fotograferingssituationer, medan Nikons vibrationsreduceringssystem av andra generationen minskar effekten av kameraskakningar i realtid, så att du kan använda upp till tre steg längre slutartider. Med det nya Aktiv-läget kan man till och med ta skarpa bilder från fordon i rörelse.

Det finns ett manuellt läge på kameran och man kan snabbt komma åt favoritinställningar med den ergonomiska funktionsknappen. Filmar gör den i Full HD-kvalitet (1 080/60i) med en enda knapptryckning, med 60, 50, 30 eller 25 bps med optisk zoom och autofokus.

Med kreativa funktioner som Makroläge kan man komma riktigt nära motivet och fånga de allra minsta detaljerna. Tack vare Enkelt panorama 360°/180° kan fanstastiska vyer fångas genom att helt enkelt panorera kameran vertikalt eller horisontellt för att få med allt.

Vid resor registrerar den inbyggda GPS-funktionen (Global Positioning System) exakt var bilderna tas (latitud och longitud) som en ”geotagg” och dessutom visas information över intressanta platser på monitorn (POI). Med kamerans Wi-Fi-funktion kan bilder och filmer delas med vänner och familj genom överföring till en smart enhet* via en Wi-Fi-adapter (WU-1a) som säljs separat.

Ytterligare viktiga egenskaper för P330
Hög ljuskänslighet (ISO 100–6 400) (kan utökas manuellt upp till 12 800 med Hi2-inställningen): Gör det möjligt att använda kortare slutartider för detaljerade bilder med ett minimum av brus vid fotografering av snabbrörliga motiv eller tar bilder i svagt ljus.

Automatiskt HDR-läge: Tar bilder med imponerande tonomfång i alla situationer vid fotografering i HDR-läge. Kameran kombinerar två bilder som tagits med olika exponering under en enda bildtagning, vilket resulterar i en bild med ett brett dynamiskt omfång.

Snabb serietagning: Ta upp till tio bilder i full upplösning med en hastighet upp till 10 bps.

Snabb AF med hög precision: Vid fotografering av komplicerade motiv kan autofokussystemet med 99 fokuspunkter användas för extra skarpa resultat.

Följ rörligt motiv-AF: Ta skarpa bilder på rörliga motiv. Funktionen Följ rörligt motiv-AF håller skärpan på ett utvalt motiv även om det rör på sig.

Retuscheringsmeny: Gör bilderna ännu bättre direkt i kameran med ett brett urval av filtereffekter. Pröva till exempel Selektiv färg, som konverterar bilden till monokrom och sedan lägger till en färgklick på ett område som markeras, eller Stjärnfilter som lägger till en stjärnliknande effekt på ljusstarka föremål.

20 motivtyper: Optimera kamerainställningarna automatiskt för populära fotografiska stilar, effekter och platser. Ta fantastiska bilder bara genom att välja den motivtyp som bäst motsvarar den aktuella situationen.

EXPEED C2: Nikons snabba och kraftfulla bildhanteringssystem ger snabb hantering, bättre filminspelning, hög ljuskänslighet och maximal bildkvalitet.

Rekommenderat pris på COOLPIX P330 är 3 490 kr inklusive moms och säljstart är den 6 mars 2013.