Jag kan inte förstå hur Man of Steel fått så dåliga betyg i svensk press. Aftonbladet 2, DN 2, Expressen 1, GP 2, Sydsvenskan 2. Jag ger den 5. Visst är jag ett stort fan av superhjältekulturen men ärligt talat, Stålmannen är den största hjälte som vi har. Vem skulle annars på egen hand kunna rädda världen? Efter att ha sett att filmen fått 7,7 i rating på IMDB och att MovieZine gett den en 4 så var mina förväntningar ändå höga men min gåshud på väg ut ur salongen var en bättre recension än så. Imponerad. Allt fungerade. Jag är rätt säker att uppföljaren får Lex Luthor som skurk med tanke på att en av lastbilarna som användes som tillhygge i filmen hade loggan Lex Corp på sig. Se den, förundras, dras med. Många recensenter hävdar att den är seg. Var? Jag hann inte ens bli gubbpissnödig trots filmens längt på närmare två och en halv timme. Efter att ha låtit filmen smälta en natt så känner jag fortfarande storhet. Det är så här en riktigt bra biofilm ska kännas dagen efter. Tack.