Download PDF

Första gången jag förstod att det var på väg att bli verklighet, med en videofunktion i Instagram, var när Martin Jönsson twittrade:

Kalla mig traditionell men som användare nummer 13 916 tycker jag att Instagram ska användas för foton tagna med mobila enheter som smartphones. Inte traditionella kompaktkameror eller systemkameror. På Instagram ska det inte finnas spam i form av kommentarer eller användare. Instagram ska vara en community och ett utlopp för all kreativitet som individer besitter. Jag kände mig sådär lagom imponerad på förhand:

Företag och reklam inser vilken fantastisk kanal som Instagram utgör. Det är bara att acceptera. Men alla tjänster måste utvecklas om de ska fortsätta att attrahera användare. Facebook kände garanterat att Twitters Vine gick för bra och kunde bli ett hot mot lojaliteten till Instagram. Deeped Strandh twittrade så här:

Jag uppgraderade nyss till Instagram 4.0.0 och nyheten i uppdateringen är video. När du ska ta ett foto visas nu en ikon på en filmkamera. Tryck och hamna i videoläge. Där får du möjligheten att filma i max 15 sekunder (jämfört med Vines 6 sekunder). Instagram nämner en ”förstklassig bildstabiliseringsfunktion” tillgänglig för iPhone 4S och 5 samt 13 nya filter.

f54ea3c4d9db11e29fb622000aaa1012_7

Ovan har ni min senaste bild från Instagram. Skapad av en screenshot från min iPhone 4S och appen Swag.

Rent spontant är jag fortfarande lite allergisk men jag tror att möjligheterna att skapa något för filmmakarna ändå är stora. Alla som använder Vine men tycker att 6 sekunder är för lite får här mer än dubbelt. Däremot tror jag att det är svårare att skapa film än att ta ett bra foto. Tur att vi har grym natur här i världen.

Vad tycker du?

Läs Instagrams pressmeddelande om Video on Instagram här.

Här är en FAQ om Video on Instagram

Facebook announces video for Instagram, via The Verge