Download PDF

Det började med Siesta 21 maj. Siestafestivalen hade i 10 år arrangerats av Kulturföreningen Markan och i år hade man sålt 2 400 biljetter när man fick lov att kasta in handduken. Tanken var att festivalen skulle gå av stapeln 30 maj till 1 juni men blir nu istället inställd. Senare samma tisdag meddelade Peace & Love att de som köpt biljetter till Siestafestivalen får köpa biljetter till Peace & Love för halva priset. I pressmeddelandet som gick ut gick följande att läsa:

Det är med en klump i halsen och gråt i ögat vi nås av beskedet att våra vänner i Hässleholm, Siestafestivalen, lägger ner.

För de som nappade på erbjudandet efter att deras biljetter till Siestafestivalen blivit värdelösa och därefter köpt biljetter till Peace & Love, kommer idag, 28 maj, nästa kalldusch.

Petter är som alltid vältalig.

Peace & Love tvingas ställa in med samma orsak som Siesta. Efter 14 år i Borlänge säljer man för få biljetter till festivalen som skulle gått av stapeln 25-29 juni. 9 000 biljetter är inte i närheten av de ca 20 000 man brukar ha sålt vid samma tidpunkt föregående år. Peace & Love AB i konkurs för att man inte kan betala sina löpande räkningar. 2 offer på en vecka. Snacka om svarta tisdagar för festival-Sverige. Nu vill givetvis journalisterna få fatt i folk som varit med om just det jag beskrivit.

För det är ju festivalbesökarna som är de största offren.

Varken Siestafestivalen eller Peace & Love vet ifall några biljetter kommer att återbetalas.