Mitt namn må vara Joacim men jag är inte Joakim K E Johansson som gjort ”Gatufoto i en småstad – en slags guide”. Det är 16 hemgjorda sidor om Joakims passion och det märks både på bilderna och i texten. 

Jag blir glad över att hitta någon som Joakim som jag tidigare inte visste existerade. Nu vet jag det och jag kommer även att börja följa hans betraktelser. Jag gillar hur han först gör en guide om gatufoto och därefter i sin blogg ifrågasätter den skola som säger att gatufotografering innebär att fota och sen sticka.

Jag tror inte riktigt på den där stilen som så många propagerar för. Det vill säga att bara ta bilder och sticka, aldrig prata med människor, skita i om någon undrar vad vi håller på med. Jag tycker faktiskt sämre och sämre om den inställningen.

Gå in via länken ovan och ladda hem guiden som PDF! Jag vet att jag någon gång under mitt liv kommer att göra en guide om gatufoto i en småstad, min gamla hemstad Örnsköldsvik.

Tack Joakim!