gx71
gx72
gx73
gx74
Källa: Digifotopro.nl

Ovan är bilder ur ett patent som Digifotopro funnit och som jag i min tur hittade via 43rumors. Digifotopro kallar kameran för Panasonic DMC-GX2 medan 43rumors är säkra på att kameran kommer att heta Panasonic DMC-GX7.

Som du ser på bilderna ovan har GX2/GX7 en design som påminner om Panasonics gamla L1. Ni som är frekventa läsare av 43rumors har kunnat läsa åtskilliga kommentarer och inlägg där alla är ense om att GX-serien bör se ut som DMC-L1. Många trodde att det skulle bli så redan i och med DMC-GX1 men nu ser det ut som att efterföljaren får den designen.

Specifikationer då?

43rumors nämner att sensorn är en ny 18 megapixel Bayer sensor och att den inte har något att göra med en eventuell organisk via samarbetet Fuji-Panasonic. Kameran har bildstabilisering i huset, inte 5-axis men väl 2-axis. DMC-GX7 (som det är mest sannolika att kameran får heta) har inbyggd blixt och en tiltbar elektronisk sökare. Det finns ännu ingen information om vilken upplösning denna sökare kommer att ha men det verkar inte bli densamma som på GH3. Även LCD-skärmen är tiltbar. Upplösningen okänd.

Givetvis är detta rykten men ju närmare release vi kommer desto trovärdigare kommer det att bli.

Möjlig release är slutet av sommaren 2013. Ska alla köpa? Svaret är JA!