Download PDF

Efter år av rykten släpper Canon äntligen sin första kompakta systemkamera med namnet EOS M. Ett av många rykten var att den skulle komma att ha samma M43-liknande sensor som i G1X men det blev istället deras APS-C. Det blir dessutom en ny fattning som givetvis får namnet EF-M men med en adapter kan du använda dig av alla EF-objektiv. Kameran får bland annat 18 megapixel, 3 tums pekskärm, 31-punkters autofokus, filmning i Full-HD och stereomikrofon. EOS M finns i 4 olika färger, säljstart i oktober och kommer kosta cirka 9 000 kronor.

Mer om tekniken bakom EOS M kommer efter hoppet och är saxat från Canons pressmeddelande.

Canon CMOS-sensor
Canons CMOS-teknik är exklusivt designad och tillverkad av Canon för att arbeta tillsammans med Canons egna DIGIC-processorer. Här integreras avancerade brusreduceringskretsar på varje bildpunkt, som gör att bilderna praktiskt taget blir helt utan brus. Den lägre strömförbrukningen i Canons CMOS-sensorer bidrar också till att batteriet räcker längre, jämfört med CCD-teknik. Signalkonverteringen i Canons CMOS-sensorer hanteras av individuella förstärkare på varje bildpunkt. På så sätt undviks onödiga laddningsöverföringar och det går otroligt mycket snabbare att få signalen till bildprocessorn. Bruset minskar, strömförbrukningen begränsas och möjligheten till snabbare bildfrekvens ökar. APS-C-sensorn i EOS M har ett nytt hybridsystem för autofokus. Systemet använder sensorns centrala bildpunkter för att få kontinuerlig autofokus när man fotograferar i direktvisningsläge eller spelar in filmsekvenser*. AF- hybridsystemet använder en kombination av både fasförskjutning och kontrast- AF för att uppnå snabb och korrekt autofokus. Sensorns nya design producerar dessutom en digital systemkameras bildkvalitet både vid hög och låg ISO-känslighet, med 14-bitars analog/digital konvertering för jämnare nyanser.

DIGIC 5-bildprocessor
Canons senaste generation av DIGIC-processor – DIGIC 5 – är framtagen för att bearbeta mer detaljerade bilddata, snabbare än någonsin tidigare, och för att reproducera varje del i scenen på ett korrekt sätt med naturliga färger och jämna nyanser. Processorn DIGIC 5 i EOS M bearbetar bilddata sex gånger snabbare än föregångaren. Nu kan fotograferna använda mängder av avancerade inställningar och lägen för att förstärka bildkvaliteten eller den kreativa ådran. Med DIGIC 5 kan EOS M till exempel ta högupplösta stillbildsserier med 4,3 bilder per sekund, fotografera i svagt ljus med ISO 12800 och minimalt brus, och använda nya funktioner som HDR-motljuskontroll.

Fotografering i direktvisningsläge
EOS M har en 7,7 cm (3,0″) 3:2 Clear View LCD II-pekskärm, som gör det enkelt att komponera bilderna. Fotograferna kan välja bland ett antal visningar på skärmen och komponera och granska bilderna på flera olika sätt:
– Exponeringskontroll – Olika mätmetoder (evaluerande, utsnitt, spot och centrumvägt genomsnitt) kan väljas och ISO-hastigheten visas. Resultaten av exponeringsinställningarna förhandsvisas också på skärmen, så att den slutliga bilden kan granskas innan avtryckaren släpps.
– Hjälplinjer – Välj bland två olika hjälplinjer, som antingen delar in skärmen i 9 eller 24 områden. Ett perfekt sätt att kunna komponera bilder med bra balans.
– Flera bildförhållanden – Välj bland fyra olika bildförhållanden – 3:2, 4:3, 16:9 och 1:1 – som sedan visas på skärmen som hjälp vid bildkompositionen. Vid tagning i JPEG-format får bilden det valda bildförhållandet, men RAW-format kommer att omvandlas till valt bildförhållande när programmet Digital Photo Professional (DPP) används.

31-punkters AF-hybridsystem
EOS M har ett 31-punkters AF-hybridsystem som levererar supersnabb, korrekt autofokus både för stillbilder och filmer. CMOS-sensorn i EOS M kopplar ihop fasförskjutnings-AF med kontrast-AF för att ge ett snabbt och ytterst exakt autofokushybridsystem. Fasförskjutnings-AF använder den centrala delen av CMOS-sensorn och ger höghastighetsfokus vid både stillbildstagning och filmning. Kontrast-AF använder det bredare motivet för att fokusera och ger sedan slutlig fokusering för att uppnå ökad noggrannhet. Både One Shot AF och Servo AF kan användas i EOS M, liksom många andra olika autofokusmetoder för att uppnå exakt fokusering på varje objekt. Autofokusmetoderna innehåller följande:
– Ansiktsigenkänning och motivföljande AF – identifierar automatiskt ansikten i bildrutan, fokuserar på dem och spårar rörelse genom att byta AF-punkter. Fotografen kan kontrollera var kameran fokuserar genom att välja punkter på kamerans LCD-skärm.
– FlexiZone – FlexiZone Multi – delar automatiskt in bildrutan i 31 olika AF-zoner och använder en algoritm för att prioritera fokuseringen på objektets centrala och närmsta delar. En av nio AF-zoner kan väljas för att ändra fokuseringsområdet.
– FlexiZone – FlexiZone Single – standardautofokusläget, som innebär att fotografen kan välja vilken AF-punkt som helst på LCD-pekskärmen.
– Fokusjustering efter AF – liknar den ständiga möjligheten till manuell fokusering som finns i EOS digitala systemkameror. När automatisk autofokus har upprättats växlar kameran automatiskt till manuell fokusering, så att fotografen kan bearbeta bilden.
– Touch-AF och touch-avtryckare – fotografen behöver bara peka på skärmen för att precisera området där kameran ska fokusera, och ta stillbilden direkt genom att peka.

EF-M- och EF-objektiv
EOS M har en ny EF-M-objektivfattning, optimerad för APS-C-sensorer. Via den nya adaptern EF-EOS M kan man ändå använda de mer än 70 EF-objektiven som ingår i Canons kamerasystem EOS. Dessutom finns två nya EF-M-objektiv, speciellt framtagna för EOS M – kompakta objektiv som är perfekta att ta med sig överallt. Beteckningar för de nya objektiven:
– EF-M 18-55mm f/3.5-5.6 IS STM – en 18-55 mm standardzoom
– EF-M 22mm f/2 STM – ett kompakt, lätt 22 mm objektiv

EOS och filmsekvenser
Med filmfunktionen spelar man in filmsekvenser i Full HD (1920 x 1080p) med helt manuell kontroll över exponeringen, bildfrekvenser på 30, 25 och 24 bilder/sekund i full upplösning och 60 och 50 bilder/sekund i upplösning 720p.
EOS M har också höghastighets-AF i filminspelningsläget, med tre autofokusmetoder för att ta skarpa, detaljrika filmer. Autofokuseringen i filminspelningar använder fasförskjutnings-AF, som utnyttjar den centrala delen av CMOS-sensorn för att snabbt kunna fokusera. I filminspelningar används följande AF-metoder för att uppnå optimal fokus:
– Ansiktsigenkänning och motivföljande AF
- FlexiZone – Multi
– FlexiZone – Single
En inbyggd stereomikrofon i EOS M spelar in ljudet klart och tydligt. Mikrofonen sitter till vänster om kamerans blixtsko och på ljudinspelningsmenyn finns en mikrofondämpning som automatiskt dämpar plötsliga, höga ljud. När det blåser kan ett vindfilter användas, som minskar inspelningsnivån till under 100 Hz. Ljudet spelas in med en samplingsfrekvens på 48 kHz, 16 bitar, och man kan växla inspelningsnivå mellan Auto och Manuell, där manuell innebär 64 ljudnivåer. EOS M har dessutom ett 3,5 mm stereominiuttag, så att en kompatibel, extern mikrofon kan användas vid filminspelningar.

Video-snapshot
Med Video-snapshot tas korta filmklipp på 2, 4 eller 8 sekunder. Filmklippen sätts sedan samman till en fil som ett slags filmklippsalbum och skapar en dynamisk, snabb filmsekvens. När sekundintervall valts spelas ett klipp med den tidslängden in varje gång som inspelningsknappen trycks ned. Om t.ex. 4 sekunders Video-snapshot valts skapas ett album som består av 4-sekunders filmklipp. När en film, ett filmklippsalbum eller ett bildspel spelas upp kan bakgrundsmusik läggas in, oavsett om uppspelningen sker på kamerans pekskärm eller på en större HDTV via kamerans HDMI-anslutning. I så fall måste man konvertera ljudfiler** till det WAV-format som stöds, innan man använder programmet EOS Utility för att överföra filerna till kamerans SD-kort, där musiken sedan kan väljas vid uppspelning. Fem olika musikspår medföljer kameran. Med EOS M kan man nu också redigera video-snapshots och ändra bildordningen eller ta bort klipp direkt i kameran.

Clear View LCD II-pekskärm
EOS M har en 7,7 cm (3,0″), 3:2 Clear View LCD II-pekskärm med kapacitiv teknik som klarar naturliga gester både vid fotografering och uppspelning. Nu kan multi-touch-gester också hanteras – nyp, svep och dra. Med det nya pekskärmsgränssnittet väljer man autofokuspunkter, spårar ansikten och objekt, använder touch-avtryckaren för att fotografera direkt via skärmen, eller justerar bildinställningar direkt på snabbkontrollfönstret. Skärmen har en upplösning på cirka 1,04 miljoner punkter med högkvalitativ bildvisning, och fokuskontroll vid uppspelning. Reflexerna minskar tack vare en solid konstruktion utan luftlager mellan LCD:n och dess skyddshölje av härdat glas. Skärmen har också en smutsavvisande beläggning som skyddar mot repor, och färgerna visas naturliga och nära sRGB-färgrymd.

Brusreducering med multitagning
Med brusreducering med multitagning tar EOS M fyra bilder i snabb följd efter varandra och kombinerar dem för att skapa en enda bild med minimalt brus. Den här nya funktionen är mer effektiv än den avancerade brusreduceringen.

EOS motivavkänningsteknik
EOS motivavkänningsteknik analyserar automatiskt ansikten, ljusstyrka, rörelser, kontrast och avstånd i en scen och vidarebefordrar informationen till det automatiska intelligenta scenläget.

Automatiskt intelligent scenläge
Det automatiska intelligenta scenläget tar informationen som EOS motivavkänningssystem har samlat in och fastställer de bästa inställningarna för scenen. Vid porträtt justeras till exempel inställningarna så att hudtonerna blir naturligare.

Bildstilar
Bildstilarna kan liknas vid olika slags filmtyper, där varje filmtyp erbjuder olika färgrespons. I varje valbar förhandsinställning har fotografen kontrollen över skärpa, kontrast, färgton och mättnad. Kamerans standardbildstil levererar JPEG-bilder som ska kunna användas direkt, utan att det behövs mer bearbetning. För RAW-bilder kan bildstilarna ändras med hjälp av Canons programvara Digital Photo Professional. Förinställt i EOS M finns:
– Standard: För klara, livliga bilder som inte kräver efterbehandling.
– Porträtt: Gör hudtoner och färgmättnad optimala och dämpar skärpan för att ge attraktiva, naturliga hudtoner.
- Landskap: För klarare gröna och blå färger med stark skärpa, som ger en frisk konturkänsla när fjäll, träd och byggnader fotograferas.
– Neutral: Perfekt inställning för efterbehandling.
– Naturtrogen: Justerar färgen så att den överensstämmer med motivet vid en färgtemperatur på 5 200 Kelvin.
– Svartvitt: För svartvita tagningar med filtereffekter (gult, orange, rött och grönt) och toningseffekter (sepia, purpur, blått och grönt).
Bildstilen Auto finns också i EOS M. Auto gör fina justeringar baserat på analysen från EOS motivavkänningssystem och skapar en bildstil för bilden. Tre användardefinierade bildstilar kan väljas för att lagra egna förhandsinställningar skapade med det medföljande programmet Picture Style Editor, eller någon av de förhandsinställningar som finns att hämta på Canons webbplats.

Basic +
Funktionen Basic+ underlättar för nybörjare som vill skapa olika bildeffekter utan att behöva ändra olika inställningar, och istället fotografera efter mer självförklarande termer för stämning, ljusförhållande eller motivtyp.
Känslostämningar innehåller nio olika effekter: Standardinställning, Kraftig, Mjuk, Varm, Intensiv, Kall, Ljusare, Mörkare, Svartvitt.
Ljusförhållande eller motivtyp innehåller sju olika inställningar, som ger vitbalansering på ett användarvänligt sätt: Standardinställning, Dagsljus, Skugga, Molnigt, Glödlampa, Lysrör, Solnedgång.

Kreativa filter
EOS M har många kreativa effektfilter för både RAW- och JPEG-bilder. Filter kan läggas på efter tagningen, för att enkelt kunna se effekten av olika filter på samma bild:
– Oljemålning (låg/standard/kraftig): Skapar en oljemålningseffekt med möjlighet att justera kontrast och färgmättnad.
– Akvarell (ljus/standard/djup): Skapar en akvarellmålningseffekt med dämpade färger. Färgtätheten kan justeras efter de tre intensitetsnivåerna.
– Fisheye-effekt: Skapar en tunnliknande förvrängning, ungefär som med ett Fisheye-objektiv. Effekten kan justeras och bildens ytterkant kan beskäras (beroende på distorsionsnivå).
- Kornigt svartvitt: Skapar en kornig, svartvit bild. Effekten kan förstärkas genom att justera kontrasten.
– Softfokus: Ger ett mjukt resultat. Kan ökas genom att justera suddigheten.
– Leksakskameraeffekt: Ger en färgfördelning i likhet med leksakskameror. De fyra hörnen är också mörka. Bilden ser mjuk ut och får ett diskret kornigt uttryck. Färgfördelningen kan ändras till kalla eller varma färger.
– Miniatyreffekt: Ger en effekt av mindre skärpedjup så att scenen ser ut som en småskalemodell. Vissa övre och nedre delar av bilden är suddiga, medan resten av bilden förblir skarp. Riktningen (vertikalt eller horisontellt) för effektområdet ändras genom ett tryck på INFO-knappen.

ImageBrowser EX
ImageBrowser EX är ett program för att visa, redigera och organisera bilder och vänder sig till alla som oftast fotograferar i JPEG-format. Här slås de populära funktionerna i ZoomBrowser EX och ImageBrowser ihop till ett enda program, så att man kan göra grundläggande bildredigering, inklusive ljusstyrka och färgbalans, med en direkt förbindelse till DPP för RAW-bildredigering. Användare kan också välja, byta namn på och storleksändra flera bilder samtidigt, och skriva ut bilder med hjälp av många olika förenklade inbyggda utskriftsalternativ.

Kompatibilitet med EX Speedlite-blixtaggregat
I blixtskon på EOS M kan alla Canons EX Speedlite-blixtaggregat fästas. Speedlite 90EX är en ny kompakt Speedlite-blixt med nytt ledtal 9, och den kan som tillval styras trådlöst för att åstadkomma en mer kreativ blixtbelysning.
*AF i direktvisningsläge och video förutsätter Canons STM-objektiv
**Lagstiftning om copyright i respektive land kan förbjuda användning av de inspelade bilderna, eller copyright-skyddad musik och bilder med musik på minneskortet, för allt annat än privat bruk.

Efter bilderna följer de fullständiga specifikationerna såsom de återgavs i pressmeddelandet.

IMAGE SENSOR
Type: 22.3 x 14.9mm CMOS
Effective Pixels: Approx. 18.0 megapixels
Total Pixels: Approx. 18.5 megapixels
Aspect Ratio: 3:2
Low-Pass Filter: Built-in/Fixed
Sensor Cleaning: EOS integrated cleaning system
Colour Filter Type: Primary Colour

IMAGE PROCESSOR
Type: DIGIC 5

LENS
Lens Mount: EF-M (EF and EF-S lenses compatible via Mount adapter EF-EOS M)
Focal Length: Equivalent to 1.6x the focal length of the lens

FOCUSING
Type: Hybrid CMOS AF System. Phase detection pixels built onto imaging sensor
AF System/Points: 31 AF points (Maximum)
AF working range: EV 1-18 (at 23°C & ISO 100)
AF Modes: One-Shot AF and Servo AF
AF Point Selection: Automatic selection (Face detection and Tracking AF, FlexiZone-Multi, FlexiZone- Single), Manual selection
Selected AF point display: Indicated on LCD monitor
AF Lock: Locked when shutter button is pressed half way
AF Assist Beam: Yes LED
Manual Focus: Select on camera menu AF (Auto), MF (Manual), or AF+MF (Manual focus after One- Shot)

EXPOSURE CONTROL
Metering modes: Real-time metering from the image sensor Evaluative metering, Partial metering at centre, Spot metering, Centre weighted average metering
Metering Range: EV 1-20 (at 23°C with EF-M 22mm f/2 STM ISO100)
AE Lock: Auto: In One-shot AF mode with evaluative metering exposure is locked when focus is achieved, Manual: By AE lock button in creative zone modes
Exposure Compensation: +/-3 EV in 1/3 or 1/2 stop increments (can be combined with AEB)
AEB: 3 shots +/- 2 EV, 1/2 or 1/3-stop increments
ISO Sensitivity (1): AUTO(100-6400), 100-12800 in 1-stop increments ISO can be expandable to H: 25600)

SHUTTER
Type: Electronic first curtain and mechanical second curtain shutter
Speed: 30-1/4000 sec (1/2 or 1/3 stop increments), Bulb (Total shutter speed range. Available range varies by shooting mode)

WHITE BALANCE
Type: Auto white balance with the imaging sensor
Settings: AWB, Daylight, Shade, Cloudy, Tungsten, White, Fluorescent light, Flash, Custom White balance compensation: 1. Blue/Amber +/-9, 2. Magenta/ Green +/-9
Custom White Balance: Yes, 1 setting can be registered
WB Bracketing: +/-3 levels in single level increments, 3 bracketed images per shutter release, Selectable Blue/Amber bias or Magenta/ Green bias

LCD MONITOR
Type: Touch screen 7.7cm (3.0″) 3:2 Clear View LCD II, approx. 1040K dots
Coverage: Approx. 100%
Viewing Angle (horizontally/vertically): Approx. 170°
Coating: Anti smudge
Brightness Adjustment: Adjustable to one of seven levels
Display Options: Quick Control Screen, Liveview image no information, Liveview image full info, Liveview image basic info

FLASH
Built-in Flash GN (ISO 100, meters): None
X-sync: 1/200sec
Flash Exposure Compensation: +/- 2EV in 1/2 or 1/3 increments
Flash Exposure Bracketing: Yes, with compatible External Flash
Flash Exposure Lock: Yes
Second Curtain Synchronisation: Yes
HotShoe/ PC terminal: Yes/ No
External Flash Compatibility: E-TTL II with EX series Speedlites, wireless multi-flash support
External Flash Control: Via camera menu screen

SHOOTING
Modes: Scene Intelligent Auto mode, Still mode (Creative Auto, Portrait, Landscape, Close-up, Sports, Night Portrait, Handheld Night Scene, HDR Backlight Control, Program AE , Shutter priority AE, Aperture priority AE, Manual), Movie mode (Auto exposure mode, Manual exposure mode)
Picture Styles: Auto, Standard, Portrait, Landscape, Neutral, Faithful, Monochrome, User Defined (x3)
Colour Space: sRGB and Adobe RGB
Image Processing: Highlight Tone Priority, Auto Lighting Optimizer (4 settings), Long exposure noise reduction, High ISO speed noise reduction (4 settings), Multi Shot Noise Reduction, Auto Correction of Lens Peripheral illumination and Chromatic aberration, Basic+ (Shoot by ambience selection, Shoot by lighting or scene type), Creative filters (Art Bold, Water painting, Grainy B/W, Soft focus, Toy camera, Miniature effect, Fish-eye)
Drive modes: Single, Continuous, Self timer (2s, 10s+remote, 10s + continuous shots 2-10)
Continuous Shooting: Max. Approx. 4.3fps for approx. 17 JPEG images (2), 6 images RAW (3) (4)

FILE TYPE
Still Image Type: JPEG: Fine, Normal (Exif 2.30 compliant) / Design rule for Camera File system (2.0), RAW: RAW (14bit, Canon original RAW 2nd edition), Digital Print Order Format [DPOF] Version 1.1 compliant,
RAW+JPEG simultaneous recording: Yes, RAW + Large JPEG
Image Size: JPEG 3:2: (L) 5184×3456, (M) 3456×2304, (S1) 2592×1728, (S2) 1920×1280, (S3) 720×480
JPEG 4:3: (L) 4608×3456, (M) 3072×2304, (S1) 2304×1728, (S2) 1696×1280, (S3) 640×480
JPEG 16:9: (L) 5184×2912, (M) 3456×1944, (S1) 2592×1456 (S2) 1920×1080, (S3) 720×400
JPEG 1:1: (L) 3456×3456, (M) 2304×2304, (S1) 1728×1728, (S2) 1280×1280, (S3) 480×480
RAW: (RAW) 5184×3456
Movie Type: MOV (Video: H.264, Sound: Linear PCM, recording level can be manually adjusted by user)
Movie Size: 1920 x 1080 (29.97, 25, 23.976 fps)
1280 x 720 (59.94, 50 fps)
640 x 480 (30, 25 fps)
Movie Length: Max duration 29min 59sec, Max file size 4GB
Folders: New folders can be manually created and selected
File Numbering: Consecutive numbering, Auto reset, Manual reset

OTHER FEATURES
Custom Functions: 7 Custom Functions with 19 settings
Metadata Tag: User copyright information (can be set in camera) Image rating (0-5 stars)
Intelligent Orientation Sensor: Yes
Playback zoom: 1.5x – 10x enabled in 15 steps
Display Formats: Single image, Single image with information (3 levels), 4 image index, 9 image index, Jump Display
Slide Show: Image selection: All images, by Date, by Folder, Movies, Stills or by Rating Playback time: 1/2/3/5/10/20 seconds
Repeat: On/Off
Transition Effects: Off, Slide (2 types), Fade (3 types)
Background Music: Off, On
Histogram: Brightness: Yes
RGB: Yes
Highlight Alert: Yes
Image Erase/Protection: Erase: Single image, All images in folder, Checkmarked images, unprotected images
Protection: Erase protection of one image at a time
Menu Categories: Shooting menu (x5), Playback menu (x2), Setup menu (x4), My Menu
Menu Languages: English, German, French, Dutch, Danish, Portuguese, Finnish, Italian, Norwegian, Swedish, Spanish, Greek, Russian, Polish, Czech, Hungarian, Romanian, Ukrainian, Turkish, Arabic, Thai, Simplified Chinese, Traditional Chinese, Korean and Japanese
Firmware Update: Update possible by the user

INTERFACE
Computer: Hi-Speed USB
Other: Video output (PAL/ NTSC) (integrated with USB terminal), HDMI mini output (HDMI- CEC compatible), External microphone (3.5mm Stereo mini jack)

DIRECT PRINT
Canon Printers: Canon Compact Photo Printers and PIXMA Printers supporting PictBridge
PictBridge: Yes

STORAGE
Type: SD, SDHC or SDXC (UHS-I)card

SUPPORTED OPERATING SYSTEM
PC & Macintosh: Windows XP inc SP3 / Vista inc SP1 and SP2 (excl. Starter Edition) / 7 (excl. Starter Edition)
OS X v10.6-10.7 (Intel processor required)

SOFTWARE
Browsing & Printing: ImageBrowser EX
Image Processing: Digital Photo Professional
Other: PhotoStitch, EOS Utility (inc. Remote Capture), Picture Style Editor

POWER SOURCE
Batteries: 1 x Rechargeable Li-ion Battery LP-E12
Battery life: Approx. 230 (at 23°C, AE 50%, FE 50%) (5)
Approx. 200 (at 0°C, AE 50%, FE 50%)
Battery Indicator: 4 levels
Power saving: LCD monitor turns off after 15 sec, 30sec or 1, 3, 5, 10 or 30mins. Power turns off after 0, 30sec or 1, 3, 5, 10mins and disabled
Power Supply & Battery Chargers: AC Adapter Kit ACK-E12, Battery charger LC-E12

PHYSICAL SPECIFICATIONS
Body Materials: Stainless Steel, magnesium alloy, polycarbonate resin with glass fibre
Operating Environment: 0 – 40 °C, 85% or less humidity
Dimensions (WxHxD): 108.6 x 66.5 x 32.3 mm
Weight (body only): Approx. 298g (CIPA testing standard, including battery and memory card)

ACCESSORIES
Case: EH23-CJ
Wireless File Transmitter: Compatible with Eye-Fi cards
Lenses: EF-M (EF and EF-S lenses compatible via Mount adapter EF-EOS M)
Flash: Canon Speedlites (90EX, 220EX, 270EX, 270EX II, 320EX, 420EX, 430EX, 430EX II, 550EX, 580EX, 580EX II, 600EX, 600EX-RT, Macro-Ring-Lite, MR-14EX, Macro Twin Lite MT-24EX, Speedlite Transmitter ST-E2, Speedlite Transmitter ST-E3-RT)
Remote Controller/ Switch: Remote Controller RC-6
Other: GP-E2

All data is based on Canon standard testing methods except where indicated. Subject to change without notice.
[1] Recommended Exposure Index [2] Large/Fine(Quality 8) resolution
[3] Based on Canon’s testing conditions, JPEG, ISO 100, Standard Picture Style. Varies depending on the subject, memory card brand and capacity, image recording quality, ISO speed, drive mode, Picture Style, Custom functions etc.
[4] Maximum fps and buffer capacity may be reduced depending on the cameras settings and light level
[5] Based on the CIPA Standard and using the batteries and memory card format supplied with the camera, except where indicated